Individuele Pensioentoezegging (IPT)

Je bekijkt nu Individuele Pensioentoezegging (IPT)

Wat is Individuele Pensioentoezegging

Heeft u vragen over de Individuele Pensioentoezegging (IPT)? Aarzel niet om contact op te nemen via contact. Een IPT is een pensioenopbouwplan specifiek voor zelfstandige bedrijfsleiders binnen een vennootschap. Het stelt de vennootschap in staat om op een fiscaal aantrekkelijke manier een aanvullend pensioen op te bouwen voor de bedrijfsleider. De premies voor deze levensverzekering worden volledig door de vennootschap betaald, waarbij de bedrijfsleider als verzekerde en begunstigde optreedt. Dit zorgt voor een aanzienlijke aanvulling op het wettelijk pensioen.

Waarom is deze verzekering belangrijk

  1. Fiscale efficiëntie: De premies en bijbehorende taksen zijn volledig aftrekbaar als beroepskost voor de vennootschap, wat leidt tot een direct belastingvoordeel.
  2. Zekerheid: Als bedrijfsleider blijft u te allen tijde eigenaar van uw contract, ongeacht faillissement of ontslag, en behoudt u de verworven rechten op het pensioenkapitaal.
  3. Flexibiliteit: De IPT biedt verschillende opties voor bescherming, zoals inkomensverliesdekking, overlijdensverzekering, en extra bescherming voor uw gezin. Bovendien kunt u via een polisvoorschot investeren in onroerend goed.

Belangrijk om te weten over Individuele Pensioentoezegging

  • Wie betaalt de premies: De premie wordt exclusief door de vennootschap betaald, niet door de bedrijfsleider persoonlijk.
  • Structuur van IPT: De vennootschap is de verzekeringnemer; de bedrijfsleider is zowel de verzekerde als de begunstigde op de einddatum of bij overlijden.
  • Voordelen bij overlijden: Bij vroegtijdig overlijden ontvangen de aangeduide begunstigden de opgebouwde reserves, wat zorgt voor financiële zekerheid voor uw nabestaanden.

De IPT vertegenwoordigt een belangrijk onderdeel van de pensioenplanning voor zelfstandige bedrijfsleiders, door een aanzienlijke aanvulling te bieden op het wettelijk pensioen en tegelijkertijd fiscale voordelen te bieden voor de vennootschap. Voor meer informatie en persoonlijk advies over hoe u een IPT kunt opzetten voor uw situatie, nodigen wij u uit om contact op te nemen met Mican Verzekeringen. Ons team van experts staat klaar om u te begeleiden bij het vinden van de meest voordelige oplossing.