Groepsverzekering voor personeel

Je bekijkt nu Groepsverzekering voor personeel

Wat is groepsverzekering

Heeft u vragen over groepsverzekering? Aarzel niet om contact op te nemen via www.mican.be/contact/. Een groepsverzekering is een collectieve pensioenregeling die door een werkgever wordt opgezet voor zijn werknemers. Het biedt een aanvullend pensioen bovenop het wettelijk pensioen, waarmee werknemers een comfortabeler pensioen kunnen opbouwen. Bijdragen worden gestort door zowel de werkgever als eventueel door de werknemer, en deze premies worden beheerd door een pensioenfonds of verzekeringsmaatschappij. Het zorgt voor financiële zekerheid voor de toekomst, met een gegarandeerd rendement op de opgebouwde reserves.

Waarom is een groepsverzekering belangrijk

  1. Aanvullend pensioen: Het helpt de kloof te dichten tussen het laatste loon en het wettelijk pensioen, wat zorgt voor een betere levensstandaard na pensionering.
  2. Fiscaal voordelig: Zowel werkgever als werknemer genieten van fiscale voordelen, wat de groepsverzekering aantrekkelijk maakt als onderdeel van het totale beloningspakket.
  3. Flexibiliteit en zekerheid: Biedt de mogelijkheid tot het zelf kiezen van bepaalde dekkingen en garandeert een veilige belegging van de premies met een gegarandeerd rendement.

Belangrijk om te weten over groepsverzekering

  • Voor wie: Elke werkgever, ongeacht de sector, kan een groepsverzekering opzetten voor zijn werknemers, zowel arbeiders als bedienden.
  • Bijdragen: De groepsverzekering kan gefinancierd worden door alleen de werkgever, de werknemer, of een combinatie van beide.
  • Uitbetaling: Op de pensioenleeftijd kan het opgebouwde kapitaal uitbetaald worden als een lumpsum of als een periodieke rente, afhankelijk van de voorwaarden in het pensioenreglement.

De groepsverzekering biedt een solide basis voor het opbouwen van een aanvullend pensioen en vertegenwoordigt een belangrijk onderdeel van het totale remuneratiepakket voor werknemers. Voor meer gedetailleerde informatie en advies over het opzetten van een groepsverzekering, nodigen wij u uit om contact op te nemen met Mican Verzekeringen. Ons team van experts staat klaar om u te begeleiden bij het vinden van de beste oplossingen voor uw bedrijf en uw werknemers.