Autoverzekering Zelfstandige

Je bekijkt nu Autoverzekering Zelfstandige

Wat is een autoverzekering voor zelfstandigen

Hebt u vragen over de zakelijke autoverzekering? Aarzel niet om contact op te nemen via contact. Een zakelijke autoverzekering is essentieel voor iedereen die zijn voertuig voor zakelijke doeleinden gebruikt. Dit omvat activiteiten zoals klantbezoeken, woon-werkverkeer met een bedrijfsauto, koeriersdiensten, en meer. Zelfs als u de auto vaker privé dan zakelijk gebruikt, is een zakelijke verzekering nodig, omdat een particuliere verzekering niet altijd dekking biedt voor zakelijke ritten.

Waarom is deze verzekering belangrijk

  • Wettelijke verplichting: Het is wettelijk verplicht om een autoverzekering burgerlijke aansprakelijkheid (BA) af te sluiten voor uw bedrijfsauto. Deze verzekering dekt de schade die u aan anderen veroorzaakt.
  • Bescherming van uw bedrijf: Het verzekeren van uw wagenpark onder een zakelijke autoverzekering beschermt uw bedrijf tegen financiële verliezen door schades.
  • Flexibiliteit en gemak: Door alle bedrijfsvoertuigen te groeperen in een vlootstructuur, vereenvoudigt u het beheer en behoudt u een overzicht over uw verzekeringen en uitgaven.
  • Aantrekkelijke voorwaarden: Zakelijke autoverzekeringen bieden vaak aantrekkelijke tarieven en voorwaarden, zoals uniforme premiebetalingen en de mogelijkheid tot het integreren van alle voertuigen in één polis.

Belangrijk om te weten over de zakelijke autoverzekering

Bij het kiezen van een zakelijke autoverzekering zijn er verschillende waarborgen waar u rekening mee moet houden:

  1. Burgerlijke aansprakelijkheid (BA): Deze wettelijk verplichte verzekering dekt lichamelijke en materiële schade veroorzaakt aan derden.
  2. Volledige omnium: Dit is de meest volledige dekking, die materiële schade aan uw eigen voertuig vergoedt, ongeacht de aansprakelijkheid, en dekt ook stormschade, glasbreuk, diefstal, en brand.
  3. Beperkte omnium: Biedt dekking voor schade door specifieke risico's zoals brand, diefstal, en natuurgeweld, maar dekt geen 'eigen schade'.

Naast deze basisdekkingen kunt u ook kiezen voor aanvullende verzekeringen zoals rechtsbijstand en bijstand. Rechtsbijstand biedt juridische en financiële bijstand bij geschillen, en bijstand helpt bij pech of ongevallen, inclusief slepen en mogelijk een vervangwagen.

Het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over de verschillende opties en dekkingen om de juiste keuze te maken voor uw zakelijke autoverzekering. Voor persoonlijke begeleiding en advies, neem contact op met Mican Verzekeringen.