Groene kaart wordt wit of digitaal!

  • Berichtcategorie:Mijn auto
Je bekijkt nu Groene kaart wordt wit of digitaal!

Vanaf 01/07/2020 zullen we niet meer spreken over de groene kaart, maar over het verzekeringsbewijs.

Vanaf 1 juli verdwijnt de groene kaart. Deze mag dan alleen nog maar afgedrukt worden op een witte achtergrond met zwarte tekst. We zullen daarom van een verzekeringsbewijs moeten spreken en niet meer van een groene kaart.

Vanaf nu ook digitaal!

Een verzekeringsmaatschappij is niet meer verplicht om de groene kaart op papier te bezorgen. Het is dus voldoende om een digitale versie van het verzekeringsbewijs op zak te hebben. De papieren versie lijkt ons nog steeds het best. Want wanneer iemand jouw voertuig leent, moet die persoon wel nog steeds in het bezit zijn van het verzekeringsbewijs.
Indien je naar het buitenland reist, raden we aan om de papieren versie bij te hebben. Op die manier kunt u, indien u wordt geconfronteerd met technische problemen of diefstal van uw smartphone, toch de nodige documenten voorleggen. Het is ook mogelijk dat de autoriteiten van het bezochte land enkel een gedrukt document aanvaarden.

Wat met een groene kaart na 1 juli?

Geen probleem! Tot 31 december 2021 blijven de groene, dubbelzijdige, internationale motorrijtuigverzekeringskaarten waarvan de geldigheidsduur nog niet is verlopen, geldig.
Vanaf 1 januari 2022 zijn enkel nog de elektronische versie op een witte achtergrond of de witte papieren versie geldig.

Ben je op zoek naar een goede verzekering voor jouw auto? Contacteer ons vrijblijvend voor een afspraak. De koffie zal klaar staan!